Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

19.07.2019

Σημαντική Συμμετοχή Ερευνητών του Τμήματος Φυσικής στο CERN

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε., Καθηγητή Ι. Π. Εμμανουήλ

 

 

Η ερευνητική ομάδα της Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Φυσικής κ. Νίκης Σαουλίδου ηγήθηκε, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο, σημαντικής ανάλυσης στο πλαίσιο του πειράματος CMS στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN. Το πείραμα CMS είναι ένα από τα δύο μεγάλα πειράματα γενικού σκοπού στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN και απασχολεί περί τους 3000 ερευνητές από όλο τον κόσμο.

    

H κ. Σαουλίδου εργάστηκε σε αυτή την ανάλυση μαζί με τους δύο Υποψήφιους Διδάκτορές της, την κ. Μάγδα Διαμαντοπούλου και τον κ. Δημήτρη Καρασάββα. Η κοινοπραξία CMS αφιερώνει ειδικό και εκτενές άρθρο σε αυτή την ανάλυση, η οποία παρουσιάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα Διεθνή Συνέδρια του χώρου (EPS 2019), τόσο σε ομιλίες όσο και σε poster από τους δύο Υποψήφιους Διδάκτορες. H κ. Σαουλίδου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτά σε Σεμινάριο στο CERN στις 23 Ιουλίου.

  Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η κ. Σαουλίδου αναλαμβάνει επίσημα τη θέση του Συν-συντονιστή σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες αναζήτησης νέας Φυσικής στο πείραμα CMS, στην EXOTICA Physics Group, στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη αυτή η ανάλυση.
   
   

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει θερμά την Αναπλ. Καθηγήτρια Νίκη Σαουλίδου και την ερευνητική της ομάδα για αυτήν τη διάκριση, η οποία αντανακλά την υψηλή ποιότητα του ερευνητικού έργου που επιτελείται στο Τμήμα Φυσικής και τιμά τη Σχολή μας.

     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Καθηγητής Ιωάννης Π. Εμμανουήλ