Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

11.03.2020

Σημαντική διάκριση για το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε., Καθηγητή Ι. Εμμανουήλ

 

 

Το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με τέσσερις  φοιτητές στον διεθνή διαγωνισμό Seemous 2020 που διεξήχθη από 3 ως 8 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Στην γενική κατάταξη το Τμήμα Μαθηματικών πήρε την τρίτη  θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν και  η επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιτυχιών σε παρόμοιους διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ έλαβαν ένα χρυσό ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά οι φοιτητές της ομάδας ήταν οι: Κ. Ι. Προδρομιδης (χρυσό), Δ. Χ.  Μελάς (αργυρό), Χ. Πανδής (χάλκινο), Χ. Α.  Κονίδας (συμμετοχή). Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών σε παλαιότερους διαγωνισμούς Γιώργος Γαβριλόπουλος

     
 

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (SouthEastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από μέλη ΔΕΠ αλλά και από φοιτητές που  είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς. Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.

   

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει τους βραβευθέντες φοιτητές για την επιτυχία τους, καθώς και τους συναδέλφους του Τμήματος Μαθηματικών που συνέδραμαν την προσπάθεια των φοιτητών.

     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Καθηγητής Ιωάννης Π. Εμμανουήλ