Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

08.03.2017

Σημαντικές διακρίσεις για το Τμήμα Μαθηματικών στη φοιτητική Μαθηματική Ολυμπιάδα ΝΑ Ευρώπης

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε., Καθηγητή Κων. Βαρώτσο

 

Η Κοσμητεία της Σχολής, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, γνωστοποιεί ότι δύο (2) φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών πήραν αργυρά μετάλλια (ο Γ. Κοτσοβόλης και ο Γ. Κοντογεωργίου) και ένα χάλικινο (ο Ν. Γκούμας) στην 11η Ετήσια Μαθηματική Ολυμπιάδα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου.

Συνοδός της ομάδας ήταν ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος και πολυβραβευμένος νικητής φοιτητικών διαγωνισμών Κωνσταντίνος Ψαρομήλιγκος, ο οποίος έκανε σημαντικότατη δουλειά στη διεκδίκηση βαθμών κατά την βαθμολόγηση.

   
 

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students)είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτήριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια στην διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Εκτός από την Εθνική ομάδα, ομάδες στέλνουν και Πανεπιστήμια ξεχωριστά. 

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ είχαν πάντοτε σημαντικές διακρίσεις με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, κάθε χρονιά, από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα.
   
  Η Κοσμητεία της Σχολής συγχαίρει ολόθερμα τους εξαίρετους φοιτητές για τη βράβευσή τους, η οποία αποτελεί προϊόν του υψηλότατου επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχεται στο πλαίσιο του Τμήματος Μαθηματικών, και προσδοκά πολλές ακόμη παρόμοιες βραβεύσεις και διακρίσεις του ιδιαίτερα αξιόλογου επιστημονικού έργου που επιτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής.
   
 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος
Καθηγητής Τμήματος Φυσικής