Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

06.08.2019

Διάκριση φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών στο διαγωνισμό IMC 2019

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε., Καθηγητή Ι. Π. Εμμανουήλ

 

 

Το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με 3 φοιτητές του στον 26ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), ο οποίος διεξήχθη το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στη Βουλγαρία (Μπλαγκόεβγκραντ). Η τριμελής ομάδα του Τμήματος κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια. Αναλυτικά, η ομάδα αποτελούνταν από τους: Κυπριανό Ιάσονα Προδρομίδη (χρυσό μετάλλιο), Σωτήρη Αρμενιάκο (αργυρό μετάλλιο) και Γιώργο Κοντογεωργίου (αργυρό μετάλλιο).

     
 

Ο διαγωνισμός IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 και εξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος.

   

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει τους βραβευθέντες φοιτητές για την επιτυχία τους, καθώς και τους συναδέλφους του Τμήματος Μαθηματικών που συνέδραμαν την προσπάθεια των φοιτητών.

     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Καθηγητής Ιωάννης Π. Εμμανουήλ