Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

05.05.2016

Διάκριση (1η θέση) φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στο διαγωνισμό καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε., Καθηγητή Κων. Βαρώτσο

 

    Η Κοσμητεία της Σχολής, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, γνωστοποιεί ότι οι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Σπύρος Αυλωνίτης και Γιάννος Χατζηαγάπης, κατέκτησαν την 1η θέση στο Διαγωνισμό Καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon που διεξήχθη στις 23 & 24/4/2016 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών.
     
  Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Η εφαρμογή Bankbot που ανέπτυξαν οι φοιτητές και κατέκτησε το 1ο βραβείο, επιτρέπει στους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας να κάνουν συναλλαγές μέσω του Facebook Messenger, π.χ. ενημέρωση για υπόλοιπο λογαριασμού, δήλωση απώλειας κάρτας, αποστολή μικρών ποσών, κλπ. Εκτός από το χρηματικό βραβείο των 1.500 ευρώ που κέρδισαν οι φοιτητές, τους προσφέρθηκε, μεταξύ πολλών άλλων δώρων, και συμβόλαιο για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς στην Εθνική Τράπεζα αξίας 10.000 ευρώ.
     
    Επειδή η βράβευσή τους σχετίζεται άμεσα με το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στο πλαίσιο του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, η Κοσμητεία της Σχολής, συγχαίρει ολόθερμα τόσο τους δύο εξαίρετους νέους επιστήμονες όσο και το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος για την επιτυχία τους και την έμπρακτη αναγνώριση των σπουδών τους και προσδοκά πολλές ακόμη παρόμοιες διακρίσεις του ιδιαίτερα αξιόλογου έργου που επιτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής.
     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος
Καθηγητής Τμήματος Φυσικής