Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

05.06.2019

Βράβευση Ομάδας του Τμήματος Βιολογίας

Από Κοσμήτορα ΣΘΕ, Καθηγητή Ι. Εμμανουήλ

 

  Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, βραβεύθηκαν οι πρωτεργάτες του Δικτύου  2000 της Κύπρου.
     
  Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Ομάδα του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από τον Ομότιμο Καθηγητή Κυριάκο Γεωργίου, τους Καθηγητές Κωνσταντίνο Θάνο, Άρτεμι Νικολαΐδου και Αναστάσιο Λεγάκι, και τη Δρ. Πηνελόπη Δεληπέτρου, για την καθοριστική συμβολή της στη μελέτη, διατήρηση και ορθολογική διαχείριση της κυπριακής βιοποικιλότητας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι σήμερα.
     
 

Ο επικεφαλής της Ομάδας, Ομότιμος Καθηγητής Κ. Γεωργίου, παρουσίασε στην εκδήλωση τα πρώτα βήματα του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.

Τιμήθηκαν επίσης οι Κύπριοι επιστήμονες που, σε συνεργασία με την Ελλαδική Ομάδα, έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο σε εμβέλεια και σημασία έργο.

   

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει ολόθερμα τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Κ. Γεωργίου και την ερευνητική του ομάδα για τη βράβευσή αυτή, η οποία αντανακλά την υψηλή ποιότητα του έργου που επιτελείται στο Τμήμα Βιολογίας και τιμά τη Σχολή μας.

     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Καθηγητής Ιωάννης Εμμανουήλ