Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

10.11.2018

Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας

Από Κοσμήτορα ΣΘΕ, Καθηγητή Ι. Εμμανουήλ

 

Το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού για το 2018 θα απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Aπόστολο Γιαννόπουλο, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Το βραβείο είναι ετήσιο και τιμά τη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Στέφανου Πνευματικού, καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990 στο Ηράκλειο, τη στιγμή που επιτελούσαν από κοινού το διδακτικό λειτούργημα. Η έννοια της εξαιρετικής Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του βραβείου, δεν εξαντλείται στην ικανότητα σαφούς, κατανοητής και ενδιαφέρουσας διδασκαλίας από την έδρα. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, τον καθιστούν δε κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημαντική αυτή διάκριση και συγχαίρει θερμά τον βραβευθέντα.