Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή Σημαντικής Είδησης

30.06.2020

Απονομή του Gustav Neuenschwander Prize 2020

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε. Καθηγητή κ. Ι. Εμμανουήλ

 

Το Gustav Neuenschwander Prize 2020 απονέμεται στον Κώστα Γαβρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Επιστήμης του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Πρόκειται για το βασικό βραβείο της European Society for the History of Science, με το οποίο τιμάται η πολυετής και επιτυχημένη συμβολή στον κλάδο της ιστορίας της επιστήμης, καθώς και σημαντικές συνεισφορές σε αυτόν. Στην απόφαση για την απονομή του βραβείου στον Κ. Γαβρόγλου ελήφθη επίσης υπόψη η ξεχωριστή προσωπική και επιστημονική του πορεία και η δέσμευσή του στην ανάπτυξη του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, ελήφθη υπόψη:

1) Η συμβολή του στην ιστορία της επιστήμης, η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη της επιστήμης στον ελληνόφωνο κόσμο κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού, τη μελέτη της επιστήμης στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια, την ιστορία των πανεπιστημίων και την έρευνα σε κομβικές μεταβάσεις στην ιστορία των φυσικών επιστημών.

2) Ο ρόλος του στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της κοινότητας των ιστορικών της επιστήμης στην Ελλάδα και την προώθηση της διδασκαλίας της ιστορίας της επιστήμης σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και η συνεισφορά του στην υποστήριξη της συνεργασίας των ιστορικών της επιστήμης από διαφορετικές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.eshs.org/-The-Gustav-Neuenschwander-prize-28-.html

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ