Αρχική σελίδα » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

31.07.2020

Σημαντική επιτυχία του Τμήματος Μαθηματικών: 6 μετάλλια στον Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC2020

Από Κοσμήτορα Σ.Θ.Ε. Καθηγητή κ. Ι. Εμμανουήλ

 

 

Η 6μελής ομάδα του Tμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε δύο χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια στον 27ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη εξ αποστάσεως στις 25-30 Ιουλίου 2020. Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους: Κυπριανό Ιάσονα Προδρομίδη (χρυσό), Δημήτριο Χρυσοβαλάντη Μελά (χρυσό), Νικόλαο Γκούμα (αργυρό), Σωτήρη Αρμενιάκο (χάλκινο), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (χάλκινο), Χρήστο Πανδή (χάλκινο).

Aπό το ΕΚΠΑ συμμετείχε επίσης και ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αλέξανδρος Θέμελης.

     
   

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών σε παρόμοιους διαγωνισμούς. O διαγωνισμός IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 4 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ συμμετέχουν συνεχώς από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Εξ αιτίας της πανδημίας, ο φετινός διαγωνισμός διεξήχθη εξ αποστάσεως με τη συμμετοχή 546 φοιτητών από 44 χώρες

   

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την επιτυχία τους.

     

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Καθηγητής Ιωάννης Π. Εμμανουήλ